Om Optimum Alternative Investments AS

Hvem vi er

Langsiktig verdiutvikling

Optimum Alternative Investments AS ble opprinnelig etablert av Optimum-konsernet som forvalter av alternative investeringsfond og har hatt konsesjon som forvalter (AIFM) siden 2017.

Söderberg & Partners Holding AB overtok i Q4 2020 som eier av Optimum Alternative Investments AS, og siden dette har vi vært en del av konsernet Söderberg & Partners (ekstern link).

Vi forvalter alternative investeringsfond med underliggende eksponering mot eiendom og private equity. Vi har tilknyttet oss førsteklasses langsiktige samarbeidspartnere med institusjonelle investeringsplattformer gjennom blant annet Nordic Real Estate Partners (NREP), Argentum, HQ Capital, Herkules Capital og Norvestor i tillegg til flere ledende miljøer innen venturekapital.

Våre investeringsfond gjennomfører både direkte- og indirekte investeringer gjennom primary-, secondary- og co-investeringer. Vårt geografiske hovedfokus for investeringer og samarbeidspartnere er Norden, men vi har også eksponering utenfor Norden.

Per Q1 2022 forvalter vi ni alternative investeringsfond (AIF) og omkring 1000 investorer har investert med oss i våre AIF under forvaltning.

Vi tilgjengeliggjør langsiktig verdiutvikling gjennom førsteklasses alternative investeringer.